Bregoviç në Korçë/ Albërie Hadërgjonaj flet e përlotur “Kosovarët lënë paratë e fundit në Shqipëri, përse ta promovojmë ne gjuhën serbe”

Pavarësisht polemikave e reagimeve të shumta në rrjete sociale, “Festa e Birrës” në Korçë do të mbahet me të ftuarin special, artistin boshnjak me identitet serb, Goran Bregoviç. Për këtë të fundit, të gjithë artistët nga Kosova anuluan pjesëmarrjen e tyre meqenëse thuhej se në të kaluarën me këngët e tij u frymëzuan serbët për masakrat në vend. Një reagim së fundmi lidhur me këtë e ka bërë edhe këngëtarja Albërie Hadërgjonaj, e cila në emisionin “21Gradë” theksoi se Shqipëria nuk ka nevojë ta promovojë muzikën serbe, për hirë të gjithë kosovarëve.


Albërie Hadërgjonaj :Nuk e di, ne jemi me fat në një farë forme, nuk jemi edhe me fat pasi ka shumë njerëz që akoma i vuajnë ato varre masive nuk e dinë se ku i kanë as eshtrat e familjarëve të vet, prandaj më vjen edhe keq për shembull që në Shqipëri merret vendim edhe këndohet në gjuhën serbe, nuk është puna se muzika nuk ka politikë në fakt ne duhet të ecim përpara ta pranojmë një farë forme fitoren që e kemi dhe që nuk ka kush të na merrë më”.

Ta duam fort njëri-tjetrin, shtetet si Greqi, Serbi shtetet sllave nuk na njohin ne, atëherë ti përse si shqiptarë për çfarë duhet ta promovosh muzikën serbe. Tani ti ke gjithë Kosovën që lënë paret e fundit në Shqipëri, unë jam çdo ditë në dasma, nuk ka makinë që nuk e mban flamurin e kuq e zi, më dhemb zemra sepse nuk e meritojmë këtë gjë. Pse duhet ta promovojmë ne gjuhën serbe, kush është ai?”, ka thënë mes shumë gjërash Hadërgjonaj.