Rritja e infektimeve me covid ,Kreta kalon në lockdown

Pasi një numër i shtuar i infeksioneve të covid u regjistruan në Kretë, qeveria greke vendosi një shtetrrethim gjatë natës për rajonin Rethymno të ishullit të njohur të pushimeve për një periudhë shtatëditore. ”Për më tepër, një rregullore përkatëse që ka qenë tashmë në fuqi për rajonin e Chanias dhe Iraklios për një javë u zgjat me shtatë ditë”, njoftoi qeveria greke. Kufizimet zbatohen kështu për shumicën e ishullit mesdhetar. Vetëm rajoni më lindor i Kretës, Lasithi, me zonat e tij të pushimit rreth Agios Nikolaos, Elounda, Sitia dhe Ierapetra, nuk është prekur.


Midis orës 01:00-06:00, askush nuk do të lejohet në rrugë në zonat e bllokimit pa një arsye të rëndësishme. Përjashtimet bëhen vetëm për urgjencat dhe për njerëzit që punojnë natën. Përveç kësaj, muzika nuk mund të luhet më në bare dhe restorante për të shmangur njerëzit që vallëzojnë pranë njëri -tjetrit.

”Qeveria greke ka marrë vazhdimisht masa të tilla parandaluese për rajonet me një incidencë në rritje të koronavirusit në mënyrë që të mbrojë turizmin, i cili po ecën shumë mirë këtë vit në krahasim me vitin e kaluar”, njoftoi televizioni shtetëror grek ERT.