Arsyet pse çdo gjë pranë detit ju qetëson

Plazhi mund të jetë i dobishëm për ne, emocionalisht dhe fizikisht. Deti është kura më e mirë kur ndihemi të zemëruar, në ankth ose stres. Plazhi, përveç se e bën shëndetin tonë mendor më të mirë, ai gjithashtu mund të trajtojë lëkurën dhe madje t’ju ndihmojë të digjni disa kaloni.

Më poshtë keni arsyet, pse plazhi ju bën mirë për shëndetin:


Uji

Uji i detit është i pasur me shumë minerale, të cilat mund të ndihmojnë në shërimin e kushteve të lëkurës si psoriaza (një sëmundje kronike e lëkurës) dhe ekzema. Uji gjithashtu mund të rrisë lëshimin e hormoneve, që ju bëjnë të ndiheni më mirë: dopaminën dhe serotoninën. Noti në det është një ushtrim që ka përfitime të mëdha për shëndetin mendor, për shkak të efekteve relaksuese.

Flladi

Një fllad deti mund të ndihmojë në detoksifikimin e trupit. Kur ndodheni në plazh, mbushni mushkëritë me jone negative që forcojnë sistemin tuaj imunitar. Këto jone negative gjithashtu mund të kenë një efekt anti-depresiv ndaj nesh dhe mund të lehtësojnë simptomat e çrregullimit afektiv sezonal. Ajri ju bën të ndiheni më të qetë pas një dite në plazh dhe do t’ju ndihmojnë të flini shumë më mirë.

Rëra

Rëra është një eksfoliant natyror dhe mund të heqë lëkurën e vdekur nga këmbët. Rëra gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin tonë dhe të ngadalësojë plakjen. Akti i vendosjes së këmbëve në rërë të ngrohtë gjithashtu i bën që njerëzit të pushojnë. Ecja në rërë ju ndihmon të bëheni më aktiv, pasi kërkon më shumë përpjekje për të ecur mbi të sesa në një tokë më të fortë. Ju gjithashtu përfundoni duke djegur më shumë kalori, nëse ecni ose vraponi në rërë.


Tingujt

Tingujt e valëve të detit sjellin ndjesinë e paqes dhe ekuilibrit. Ato përmirësojnë forcën dhe shërimin e trurit, pasi na ndihmojnë të arrijmë një gjendje medituese. Truri ynë ka tendencë të reagojë pozitivisht ndaj ujit në përgjithësi, duke përfshirë tingullin e tij. Ka aftësi të rrisë vetëdijen dhe depërtimin tonë, si dhe të shërojë atë që ne mendojmë se është e shkatërruar.

Ngjyrat

Një studim zbuloi se njerëzit që jetojnë me një pamje nga deti janë më pak të stresuar. Sipas këtij studimi, ekziston një lidhje mes shëndetit dhe ngjyrës blu të ujit dhe qiellit. Në përgjithësi, ngjyra blu i bën njerëzit të ndihen më të qetë. Plazhi është një skenar i përsosur për njerëzit që kërkojnë qetësi dhe vetëm qetësi.