Rama për CNN: “Do të strehojmë rreth 4,000 afganë në Shqipëri”

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në një intervistë për CNN, bëri me dije se numri i afganëve që do të strehojë Shqipëria është rreth 4,000.Sipas tij, fillimisht do të vijnë 2,000, që do të pasohen nga 2,000 të tjerë.

“30 vjet më parë kemi qenë në afganët për vëllezërit tanë italianë. Ndoshta kur nuk je shumë i pasur, kujtimet janë shumë të pasura. Nuk bëhet fjalë për besim apo ngjyra, bëhet fjalë për njerëz, duhet t’iu japim strehë. Nuk mendoja për artin kur dola në rrugë për të kërkuar ndryshimin e regjimit . Si mund t’i lemë këta njerëz të vdesin? Si mund t’u mbyllim dyert?”

2000 që janë listuar dhe 2000 të tjerë që ne po punojmë për t’i pritur, do jenë rreth 4000 mijë”, tha Rama.