FOTO/ Mbërrin në Rinas avioni i dytë me 95 Afganë

Në Aeroportin “Nënë Tereza” në Rinas ka arritur aeroplani i dytë me afganët, që do të strehohen në Shqipëri. Ministria e Punëve të Jashtme bën me dije se në këtë aeroplanishin 95 afganë, ku 2 ishin foshnje qe po zbresin nga avioni i modelit Airbus A330. Ata po priten nga vetë ministrja e jashtme Olta Xhaçka, e cila ka shkuar paraprakisht në aeroportin e Rinasit, bashkë me ekipin e mjekëve dhe disa ushtarë.

Kujtojme qe Sot në orën 03:20, mbërriti në aeroportin e Rinasit aeroplani i parë me 121 qytetarë afganë, mes të cilëve 11 foshnja që janë strehuar në Durrës. 121 afganët e parë erdhën me aeroplan civil nga Tbilisi. Shqipëria do të strehojë përkohësisht 4,000 afganë deri sa ata të marrin vizën për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.