Sherif Merdani ,U prehsh në paqe mjeshtër !

Ngushëllime familjes dhe miqve për humbjen e artistit të madh Sherif Merdani !

Kush është Sherif Merdani ?
Sherif Merdani është këngëtar i njohur. Merdani është këngëtar i përndjekur dhe diplomat shqiptar nga Shqipëria. Njihet si këngëtar i madh shqiptar i muzikës së lehtë shqipe. Ka kënduar sidomos këngë të kompozuara nga Kastriot Gjini. Pas Festivalit të 11-të, si edhe disa kolegë të tij, u perndoq nga diktatura e Enver Hoxhës dhe bëri 16 vjet burgim. Pas jetës së vështirë të burgut, pas vitit 1989, kur nisi jeta e vërtetë e këngëtarit, filluan të ndodhnin edhe gjëra shumë të bukura për të.


Artisti u martua me Rozalbën, njeriun e zgjedhur të jetës, me të cilën ka 21 vite diferencë, por ka qenë mbështetja e madhe për të, sidomos pas jetës së vështirë të burgut. Të dy u bekuan dhe me një djalë, Gerardin. Në vitet ’90, Sherif Merdani ka punuar edhe si diplomat në ambasadën shqiptare në Romë.

Në Dhjetor 1970, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Mes Jush”.
Në Dhjetor 1970, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Te Pres Ne Tetor”.
Në Dhjetor 1971, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Kenga E Nenes”.
Në Dhjetor 1971, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Vite Pa Harrim”.
Në Dhjetor 1971, Justina Aliaj & Sherif Merdani marrin pjesë në Festivali i 10-të në RTSH me këngën “Ne Mbremjen E Vallezimit (Ne Te Dy)”.
Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Vajza E Qelqte”.
Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Rruga E Dibres”.
Në Dhjetor 1972, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Duart E Tua”.
Në Dhjetor 1995, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 34-të në RTSH me këngën “Simfonia E Nenes”.
Në Dhjetor 1997, Sherif Merdani merr pjesë në Festivali i 36-të në RTSH me këngën “Bisedoj Me Dashurine”.