Rritja e numrit të infektimeve në vend/ Gjermania fut Shqipërinë në zonën e kuqe,ja masat e rreja

Rritja e rasteve të covid në Shqipëri, e ka futur vendin tonë në listën e shteteve “të kuqe” në Gjermani. Ambasada gjermane njofton se Shqipëria konsiderohet sërish me rrezikshmëri të lartë për shkak të pandemisë, ndaj janë vendosur masa të reja kufizuese. Duke nisur nga data 5 shtator, qytetarët që do të duan të udhëtojnë drejt Gjermanisë duhet të regjistrohen në faqen e internetit. (Shënuar më poshtë) Gjatë regjistrimit, çdo person duhet të ngarkojë online dëshmi shërimi nga infeksioni, dëshmi të vaksinimit të plotë ose një test negativ të koronavirusit. Pas mbërritjes në Gjermani, udhëtarët do të futen në karantinë 10 ditore.

Njoftimi i Ambasadës gjermane:


Nga dita e dielë, 5 shtator 2021, Shqipëria konsiderohet sërisht si një vend me rrezik të lartë nga Covid19. Për hyrjen në Gjermani kjo do të thotë:Ju duhet të regjistroheni në faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de para se të udhëtoni për në Gjermani.Gjatë regjistrimit Ju duhet të ngarkoni një dëshmi shërimi nga një infeksion me Covid19 ose që jeni plotësisht të vaksinuar.

Nëse nuk mund të paraqisni asnjërën nga këto dy dëshmi, do t’ju duhet një test i Covid19 për të hyrë në Gjermani.Megjithatë pas mbërritjes do ju duhet të karantinoheni për dhjetë ditë. Pas pesë ditësh, ju mund të testoheni përsëri dhe, nëse rezultati i testit është negativ, mund t’i jepni fund karantinës.Informacione të mëtejshme gjenden në faqen tonë të internetit: https://tirana.diplo.de/al-sq/-/2480008