Braktisi LSI-në,Luan Rama: “Tani jam i papunë mund ti rikthehem gazetarisë… Ps është shtëpia ime dhe nuk i marr leje askujt se çfarë do bëj, jam socialist në bindje dhe formim…”

Ish-nënkryetari i LSI-së, Luan Rama, i cili dha dorëheqje nga të gjitha funksionet drejtuese në atë parti, është pyetur ditën e sotme në një intervistë nëse do t’i bashkohet Partisë Socialiste. Luan Rama u shpreh se Partia Socialiste është shtëpia e tij e lindjes, ndaj askush nuk mund ta pengojë për raportet e tij me këtë parti.

Luan Rama tha:


Kam qenë delegati më i ri në atë sallë, kam punuar në gazetën e PS. Kam qenë Sekretar, ministër në tre qeveri, PS është shtëpia ime e lindjes dhe nuk kam asnjë arsye as ti marr ndokujt leje apo të pyes se çfarë do të bëj në raportin tim me PS. E kam thënë, e kam thënë edhe publikisht në LSI, jam socialist në bindje, formim e kam për nder edhe atë që tha kryeministër, të jem zëdhënës dhe mbrojtës i idealeve të luftës. Nuk më stigmatizon mua, s’më bën të ndihem keq ironia e dikujt.

Unë do të vijoj të jem kontribues e votues i për aq kohë sa LSI do të jetë ajo që dua unë. Paradoksalisht në Shqipëri mungojnë institucionet e vëmendjes shtetërore. Në kuptimin njerëzor jam një i papunë dhe meqenëse jam nga ata politikanë që profesion nuk kam vetëm politikën, jam në tundimin për t’iu kthyer profesionit të parë, kam përgatitur një projekt dhe jam në kontakt me disa subjekte mediatike sa projekti im është i vlefshëm për filozofinë editoriale. Nëse do të gjejnë dakordësinë. Do i rikthehesha profesionit tim si gazetar, edhe dimensionin publik edhe qytetar”, tha Rama.

Ndërsa nëse kryeministri Rama do t’i propozonte diçka, ai u shpreh kështu: “Nuk e ndërtoj karrierën time me nëse apo sikur. Do shoh thashë jam në negociata me subjekte mediatike, nëse bien me kushtet reciproke. Pse jo do ta vë veten para sfidës për të dëshmuar që tek unë jo vetëm nuk ka vdekur gazetari por është i gjallë dhe etik”.