A do të njihet pasaporta shqiptare e vaksinimit? BE merr vendimin

Bashkimi Evropian do të njohe certifikatat që lëshon Shqipëria për personat e vaksinuar. Prej ditës së sotme hyn në fuqi vendimi që lidh Shqipërinë me sistemin e BE dhe certifikatat e Covid që lëshon do të pranohen njësoj si Certifikatat Dixhitale të BE-së për Covid. Ndërkohë mësohet se vendeve të tjera që iu njihet nga sot certifikata janë Andorra, Ishujt Faroe, Izraeli, Monako, Maroku dhe Panamaja.


Këto shtete e territore, thuhej në njoftimin e bllokut, kanë pranuar në të njëjtën kohë të certifikatën dixhitale të BE-së për udhëtim drejt tyre nga vendet e unionit.

Në të njëjtën kohë, shtetet kanë rënë dakord të pranojnë certifikatën dixhitale të BE ndaj Covid për të udhëtuar nga BE drejt shteteve të tyre.