Grida Duma krah Bashës: “Berisha lider historik por PD duhet të shkojë drejt Perëndimit”

Nënkryetarja e PD-së, Grida Duma, i ka dalë në krah kryedemokratit Lulzim Basha për vendimin e tij për të përjashtuar Sali Berishën nga Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike. Ajo u shpreh në Abcneës se Sali Berisha është lideri historik i PD-së dhe askush nuk mund të mohojë vlerat e tij, por shtoi se tashmë PD duhet të ecë drejt Perëndimit.

“PD është aset për të çuar Shqipërinë në të ardhmen e vet euroatlantike. Padyshim që askush nuk do ta lejoja unë e para, nuk ka guximin të mohojë të vërtetën faktike të të kaluarës së PD-së. Sali Berisha ka vendin e vet të lavdisë. Gjithkush ka misionin ta çojë të ardhmen historike drejt perëndimit….Deri më sot, nuk kam dëgjuar të analizohet mirë se çfarë ka ndodhur si akt vendimarrës për PD. Nëse do kërkohej që secili nga ne të jepte mendimet, ai akt lidershipi, i vështirë, traumatik për Bashën që tha që iu deshën tre muaj për të lobuar… nëse do të mbanim qëndrime personale do të godisja një akt liderishpi moral . Nënkryetarja e PD-së, thekson se sot në PD ka emocione të ndryshme rreth kësaj çështje, por jo përçarje. Sesa i drejtë dhe i peshuar ishte ky vendim i Bashës, ajo përgjegjëse për marrëdhëniet me shoqërinë civile në PD, thotë se do t’i mbetet kohës ta tregojë tha Grida Duma