Kanë shfaqur problemeve me sistemin e frenimit/ Njihuni me modelet që Mercedes- Benz do të tërheqë nga tregu(Video)

Mercedes-Benz po tërheq pothuajse një milion makina nga e gjithë bota për shkak të problemeve të mundshme me përforcuesin e frenave, tha kompania të shtunën. Modelet e serive ML, GL (BR 164) dhe R-Class (BR 251) të prodhuara midis vitit 2004 dhe 2015 janë të prekura. Rreth 70,000 prej tyre janë në Gjermani.

Ne kemi zbuluar se në disa prej tyre automjeteve, funksioni i përforcuesit të frenave mund të ndikohet nga korrozioni i avancuar në zonën e përbashkët të kabinës”, tha Mercedes-Benz në një deklaratë.

Kjo mund të rezultojë në një rritje të forcës së pedalit të frenave të nevojshme për të ngadalësuar automjetin dhe/ose në një distancë të mundshme ndalimi, shtoi ai.

Mercedes-Benz po fillon menjëherë tërheqjen.

Advertisement