Mahnitet nga bukuria/ Bill Gates kërkon të blejë ishullin pranë Shqipërisë…

Pushimet e Bill Gates kanë tërhequr vëmendje të madhe në Greqi. Protothema raporton se mbërritja e tij në Athinë, qëndrimi në suitën presidenciale të hotelit “Britania e Madhe”, vizita e tij në Akropolin e Athinës mund të quhet si “arratisja” e Gates në një destinacion top sekret në Greqi në një pjesë të të ashtuquajturave ‘Maldivet Greke’ .

Në mediat greke thuhet se miliarderi Gates po diskuton mundësitë e blerjes, pas qëndrimit të tij të fundit në ishullin Mykonos dhe po mendon blerjen e një pjese të kompleksit Petalioi, midis Marmarit, Evia dhe Rafina që kanë një sipërfaqe totale prej 22.5 kilometrash katrorë dhe përbëhet nga 10 ishuj që administrativisht i përkasin Komunës së Karystos.

Në fakt, thuhet se tashmë është përcaktuar çmimi që do të thirret të paguajë miliarderi amerikan dhe njeriu i 4-të më i pasur në botë. Gates do të bëhet pronari i ardhshëm i Petalia, duke disbursuar 26 milionë euro.

Advertisement