Monika Lubonja me detyrë të re, emërohet drejtoreshë e Kopshtit Zoologjik

Të shtunën e kaluar me shumë bujë dhe zhurmë të madhe u rihap pas kaq kohësh Kopshti Zoologjik. I pranishëm në ceremoni ishte kryeministri Edi Rama dhe kryebashkiaku Erion Veliaj. Ndërkohë sot është zbuluar edhe personi që do jetë në krye të Kopshtit Zoologjik në postin e drejtorit, më saktë do jetë drejtoreshë.Mësohet se Monika Lubonja është emèruar nga kryebashkiaku Veliaj, drejtoreshë e Kopshtit të ri Zoologjík. Tashmë do të drejtojë këtë kopësht, ku ndodhen 160 kafshë.

Monika nuk e ka fshehur kurrë që dèshiron të merret me fëmijët. Ajo ka drèjtuar me sùkses për shumë vite Teatrin e Kukullave të Tiranës. Në kopshtin zoologjik, Monika do të ketë shumë mundësi për të orgánizuar grupe fëmijësh të cilët duan të njohin kafshët që banojnë aty.

Fakti që Monika Lubonja mori pjesë në një spèktakël si artiste, nuk e zhvèsh atë nga eksperienca si drejtuese e një ínstitucioni si ai i Teatrit të Kukllave apo edhe eksperienca të tjera.

Advertisement