U kapën duke punuar ‘në të zezë’/ Arrestohen pesë shqiptarë në Gjermani…

Pesë migrantë nga Shqipëria janë arrestuar nga dogana në qytetin e Potsdamit në Gjermani. Migrantët nga Shqipëria kishin rënë në “syrin” e kontrollit financiar për punë të paligjshme. Arrestimi i tyre bë më 9 qershor derisa ata po punonin në shtrimin e një rruge në Ludëigsfelde. Ata u kapën duke punuar “në të zezë”.

Gjatë vëzhgimit dogana kishte vërejtur mashtrimin që është i njohur për ta.

Sipas njoftimit nga Zyra e Përgjithshme e Doganave kompanitë nga Britania e Madhe u ofrojnë pronarëve të shtëpive shërbime të ndryshme dhe zakonisht kërkojnë pagesë direkte. Kryesisht ofrohen punime me gurë dhe kopsht,e po ashtu edhe ndërtimi i tarracave ose krijimi i shtigjeve në oborre të shtëpive. Në njoftim thuhet se disa nga kompanitë punësojnë punëtorë të paligjshëm dhe nuk paguajnë taksa dhe as kontribute për punëtorët.

Advertisement