U penduan/ Pas 30 viteve, hajdutët kthejnë këmbanat e Kishës së Shën Kollit të Rehovës dhe Shën Merisë…

Para 30 vitesh, kambana e Kishës së Shën Kollit në Rehovë u vodh dhe asnjëherë më pas nuk u gjend. Hajdutët e penduar kishin parë të arsyeshme për ta kthyer në vendin e duhur dhe e kishin vendosur në ambientet e Kishës së Shën Thanasit, që ndodhet në rrugën Ersekë – Rehovë. Njëkohësisht është kthyer së bashku me të dhe kambana e Kishës së Shën Merisë të Gostivishtit. Të dyja janë lënë në mes të Kishës së Shën Thanasit që po ndërtohet përgjatë rrugës së Rehovës.

Advertisement