Njihuni me historinë e pazakontë /Gruaja nga Korça rrëfen dramën: “Si bashkëshorti më torturonte të rrëfehesha në kishë dhe të pranoja sikur…

Një rast ektrem dhune mes një çifti në Korçë është zbuluar së fundmi nga “Top Channel .Mësohet se një grua torturohej dhe detyrohej që përpara një kamere të pranonte tradhtitë dhe më pas t’i nënshtrohej procesit të pendesës. Bashkëshorti i gruas ushtronte dhunë fizike dhe emocionale ndaj saj aq sa ai e detyronte atë udhëtonte në Greqi për të kërkuar falje në kishë. Kjo situatë e cila ka zgjatur për disa vjet e ka çuar gruan në gjendje të rëndë ankthi dhe frike për të jetuar, derisa u bind se po izolohej tërësisht për të shmangur çdo burrë te të cilët i shoqi bëhej menjëherë xheloz.

Ai më ka detyruar të shkruaja letra që i quante ‘Betime para Zotit’, në të cilat unë duhet të pranoja dhe të betohesha para tij se po rrëfehesha për meshkujt me të cilët ishte i bindur se e kisha tradhtuar. Megjithëse nuk ishte e vërtetë, rrëfehesha dhe kërkoja falje përpara thikës që më vendoste në fytyrë.

Ai më detyronte që këto betime përpara Zotit t’i lexoja në shtëpi , por më çonte t’i lexoja edhe nëpër kisha të ndryshme në Greqi.

Bashkëshorti pasi i pranonte “pendesën” për tradhti që gruaja nuk i kishte bërë e paralajmëronte se në rast se nuk firmoste betimet, familja e saj do mallkohej me zhdukje. Për të dëshmuar dhunën në familje, gjykata ka marrë në pyetje edhe djalin e çiftit i cili ka deklaruar se babai i tij kalonte në gjendje depresive tre deri në katër herë në vit dhe se bëhej xheloz për meshkuj të ndyrshëm të panjohur, për të cilën akuzonte të ëmën.


Gjykata e Lartë shqyrtoi një rast dhune ekstreme dhe disa vjeçare mes një çifti nga qyteti i Korçës, duke urdhëruar Gjykatën e Apelit që ta rigjykojë çështjen pasi gjeti të pavend pushimin e akuzave ndaj bashkëshortit xheloz. Dhuna në familje e përsëritur i ka shtyrë gjykatat që tanimë të mbajnë një qëndrim tjetër, atë të nxjerrjes nga banesa të bashkëshortëve, të cilët janë të detyruar të qëndrojnë mbi 500 metra larg viktimës dhe fëmijëve. Por me gjithë ashpërsimin e ligjeve, fenomeni mbetet i njëjtë.

Advertisement