Rëzohet qeveria Italiane, kryeministri njofton dorëheqjen

Italia po hyn në një krizë të thellë politike, me kryeministri e vendit Mario Draghi që ka njoftuar dorëheqjen. Pas takimit me presidentin e Republikës së Italisë, Sergio Mattarella, Draghi mblodhi një kabinet dhe njoftoi anëtarët e partisë së tij vendimin e për të dhënë dorëheqjen këtë mbrëmje. “Dua të njoftoj se sonte do të jap dorëheqjen time në duart e Presidentit të Republikës. Votat e sotme në Parlament janë shumë domethënëse. Draghi u shpreh se shumica e unitetit kombëtar që kanë mbështetur qeverinë e tij që nga krijimi i saj nuk ekzistojnë më. Në fund të fjalës së tij Draghi kërkoi nga deputetët e palës së tij që të jenë krenarë për punën që kanë arritur në momente të vështira për Italinë.


Advertisement