Ligji i çuditshëm:“ Mbajtja ndezur e ajrit te kondicionuar në makinë,gjoba shkon deri në 444 euro..

Ndalohet mbajtja ndezur e makines kur nuk është ne lëvizje ose e parkuar, me kondicioner të ndezur. Itali– Ka nga ata që lajmin e moren me shaka (por jo shumë) thonë se preferojnë te kalojne kohen në makinë dhe jo në rrugë. Faji, nuk ka nevojë të thuhet, nxehtësia, e cila në brenda automjete “zhduket” nga ajri i kondicionuar. Po, por ajo që jo të gjithë dinë është se me këtë të fundit rrezikon një gjobë. Edhe e kripura, deri në 444 euro. Në fakt, është e ndaluar të mbash motorin në punë kur makina nuk eshte ne levizje ose e parkuar, me kondicioner të ndezur.

Një lëvizje, e cila në fakt nuk është asgjë e re, për të mbrojtur mjedisin. Drite jeshile, sigurisht, për kondicionerin nëse jemi në lëvizje, por nëse ndalemi në anë të rrugës për të bërë një telefonatë ose për të pritur dikë, atëherë jo.

Ligji u prezantua në vitin 2007, u modifikua në 2010 dhe u përditësua gjithashtu në prill të këtij viti me qëllim të kufizimit të ndotjes. Madje edhe gjobat nuk do të ishin sigurisht të reja: disa vite më parë në Como një automobilist u detyrua të paguante një gjobë prej 218 eurosh, pasi ishte ndalur në anë të rrugës me motorin dhe kondicionerin ndezur ndërsa bënte një telefon. Gjoba këtë vit shkoi nga minimumi 223 euro në maksimum 444 euro.


Me ndalesë nënkuptojmë “pezullimin e mjetit që qarkullon me kalimin e kohës, me mundësinë e largimit të drejtuesit”, që të mos ngatërrohet me “ndalimin ose ndërprerjen” e udhëtimit për shkak të trafikut (semaforët ose radhët për shembull) dhe “Stop” kuptohet si, kodi në dorë, “pezullim i përkohshëm i udhëtimit edhe nëse në një zonë ku parkimi nuk lejohet, për të lejuar njerëzit të hipin ose zbresin, ose për nevoja të tjera me kohëzgjatje shumë të shkurtër”.

Për t’u bërë pjesë e grupit "KorcaBlog.com" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.