“Jetojmë në një botë ku funerali ka më shumë rëndësi se i vdekuri, martesa më shumë se dashuria dhe fiziku më shumë se intelekti”

 

Shkrimtari, gazetari dhe publicisti Eduardo Galeano i cili ishte i njohur me krijimet e tij fillimisht në Spanjë, e më pas i përkthyer edhe në shumë gjuhë të botës, shumë shpesh ka pasë deklarata të fuqishme, të cilat përkojnë edhe me ditët e sotme.

Shkepusim nje thenie qe ka të bëjë me vdekjet, dasmat, dukjen e diturinë.

Jetojmë në një botë ku varrimi është më i rëndësishëm se i vdekuri, ku dasmat janë më të rëndësishme se dashuria dhe fiziku më shumë se intelekti. Jetojmë në kulturën e ambalazhit, e cila e urren përmbajtjen.

Advertisement