Category Archives: BLOG

Armina Mevlani: “Në dasmë më befasoi fjalimi i doktor Berishës …për muaj mjalti dua të shkoj…

Armina Mevlani ka folur në TCH, për dasmën me Shkëlzen Berishën. Ajo tha se do ta kalojë muajin e mjaltit në Amerikë, por duke qenë se janë “non grata”, u korrigjua më vonë, duke thënë në Amerikën Latine. Megjithatë për momentin thotë se s’ka kohë për muaj mjalti, se do marrë pjesë në javën e modës në Paris. “ Po vdes për ca pushime, por nuk e bëj dot tani për momentin. Të them të drejtën ne kemi edhe përvjetorin e njohjes shumë shpejt, edhe do të doja të rikthehesha aty ku më është bërë propozimi, të kaloja ndonjë fundjavë.


Nuk e di si do të na vijë se tani është edhe java e modës së Parisit, shumë punë, shumë impenjime. Dua të shkoj në Amerikën, Amerikën Latine, por i kam thënë vetes se dua të rri shumë gjatë, për momentin jam aq e zënë me punë. Ndoshta nga fillimi i janarit, por do të shohim se si do të jemi me punën”, tha Armina.

Ajo ndërkohë u shpreh e prekur nga Sali Berisha, për fjalimin që mbajti në dasëm.

“Për mua fjalimet e doktorit dhe të babit kanë qenë pjesa më emocionuese. Nga babi e prisja, por nga doktori jo me thënë të drejtën.

Të thoshte diçka kaq të ndjerë e të lartësojë femrën, dhe t’i japë femrës respektin dhe lëvdatat e duhura. Akoma e shikoj videon dhe mund të them se ka qenë ndër surprizat më të bukura të asaj mbrëmjeje”, tha ajo.

“Kush largohet nga Shqipëria nuk do as familjen dhe as atdheun”

Nga Prof.Dr. Pirro Prifti :

Dje me keqardhje gjatë një bisede me një nga studentët e mi mora vesh se do të largohej nga Shqipëria. Përse? E pyeta unë. -Por për një rrogë më të madhe, jetë më të mirë. Po mirë i thashë unë , kush do të kujdeset për babanë, nënën, familjen pasi do të ikësh ti? Ai buzëqeshi dhe tha:… do bëjnë si do bëjnë unë do ti ndihmoj…. Unë këmbëngula, por a e di ti se rroga aty nuk është aq e madhe sa thuhet dhe se do të punosh çdo ditë me orar të zgjatur, madje mund edhe të trajtoheni si qytetarë të dorës së dytë por varet se në cilin vënd do të shkoni. -Në Gjermani. Nuk arrita t`ja mbush mëndjen.

Problemet e largimit të të rinjve sidomos atyre me shkollë të lartë nga Shqipëria janë dramatike për vëndin tonë.

Vetëm Rumania mund të na e marrë në Europë për largimet nga vëndi përkatës, duke përjashtuar largimet që kanë dalë nga lufta në Ukrainë. Dihet se sistemet e demokracisë liberale Europiano perëndimore si dhe ato të SHBA, Angli, Australi dhe Kanada, kanë përdorur strategjinë e Globalizmit pra të një bote të unifikuar ku njeriu mund të shkojë kudo për të punuar e jetuar konform të drejtave dhe lirive të njeriut, pra çdo njeri ka të drejtë të ndërtojë jetën e tij duke menduar se mund të jetë më mirë në një vënd tjetër. Ky opinion ndër shqiptarë është shumë i preferuar dhe çdo vit mund të çvendosen nga Shqipëria rreth 50 mijë njerëz , pa përfshirë ata që kthehen.


Kështu Shqipëria por bëhet një vënd me njerëz të moshës së Tretë dhe sot në 2022 ky kontigjent është mbi 620.000 njerëz apo ¼ e gjithë popullsisë së vëndit tonë. Shkqet e largimit të rinisë kryesisht, largim i cili është më i dëmshmi për vëndin, janë largimet e të rinjve e sidomos të rinjve që mbarojnë shkollën e lartë. Por përse ata largohen?

Dihet se përse, por mund ti rreshtojmë se shkaqet më të zakonshme janë:

Rrogat e vogla në Shqipëri
Kushtet e jetesës minimale sidomos në zonat rurale,
Mungesa e interesimit nga shteti për të punësuar të rinjtë e talentuar në vnëdet ku ata mund të japin më shumë,
Mungesa e një Programi për realizimin e kontratave të punës ku të përfshihet jo vetëm rroga por edhe banesa, kopshti, apo çerdhja, lëvizja me makinë për personin që do të punësohet jashtë vëndit ku banon, kjo e vlefshme për Bashkite e të gjithë vëndit
Mungesa e perspektivës në zonat rurale gjë që e cila ka shkaktuar lëvizje massive jo vetëm jashtë vendit por edhe brënda vëndit
Mungesa e një stabiliteti politik ku përplasjet politike reflektohen tek të rinjtë si një pasiguri për jetën dhe ë ardhmen e tyre
Korrupsioni i lartë gjë që ka shkaktuar një Sistem shëndetësor public të dobët ku pacientët nuk marrin kujdes të mjaftueshëm shëndetësor e për pasojë duhet të paguajnë nën dorë shuma të mëdha për medikamente, shtrime në spital, etj
Probleme të Arsimit kryeisht të lartë dhe profesional ku Programet dhe Kurrikulat nuk janë të njëjta me ato të BE gjë që shkaktojnë uljen e cilësisë së mësim dhënies dhe praktikave në Universitete,
Problemet janë të shumta gjë që reflektojnë vendimmarrjen për largim nga vëndi të rinisë tonë.


Sigurisht problemet e shumta në Shqipëri thellohen edhe më kur rinia sheh se shumica e të pasurve shqiptarë, shumica e politikanëve të majmur me rroga e pagesa dhe korrupsion, dërgojnë fëmijët e tyre jashtë shtetit duke dhënë shembullin më të keq që mund të japë një politikan shqiptar por dhe një i pasur shqiptar.

Një problem madhor është edhe reklamat dhe promovimet që po bëjnë shoqatat e huaja kryesisht gjermane, italiane etj për të thithur në tregun e tyre të punës, punëtorë shqiptarë të kualifikuar ose jo, dhe kjo propagandë bëhet në tv private dhe publike shqiptare, gjë që tregon se shteti ynë nuk po e bën prioritet shqetësimin e largimit të të rinjve nga vendi.

Një aspekt tjetër negativ është edhe problem se shteti shqiptar nuk interesohet për të rinjtë e atdheut që po largohen, është se të diplomuarit nga universitetet publike janë diplomuar me paratë e taksapaguesve tanë për pedagogët, laboratorët (ato që janë), godinat e universiteteve, etj. Kjo është një arsye e fortë që institucionet e huaja dhe shoqatat e huaja që marrin të rinjtë tanë të diplomuar duhet të realizojnë një kontratë me shtetin shqiptar për këta të diplomuar, kontratë e cila duhet të ketë disa pika , midis të cilave edhe këto insitucione të huaja duhet të paguajnë shtetin shqiptar një taksë për të diplomuarit që kanë marrë për në vëndin e tyre.

Të rinjtë e tjerë të diplomuar në universitete private apo të padiplomuar që largohen nga vëndi ynë gjithashtu për një jetë `më të mirë`

(të cilën do ta shohin se sa e mirë do të jetë jeta në një vënd të huaj ku do të trajtohen si qytetarë të dorës së dytë), janë një kontigjent i cili do të vuajë më tepër madje një pjesë e tyre do të përfshihet nga puna e zezë, ashtu sic po ndodh edhe sot, sepse siç tha dikur Tereza May ( ish minister e brëndëshme në Angli), se “% e shqiptarëve të burgosur në Angli për njësi popullate e emigruar është nga më të lartat se popullatat e tjera të emigruara në Angli`….. ;

po kështu edhe në vëndet e tjera. Atëhere del pyetja drejtuar shtetit shqiptar, a duhet bërë një Program i posaçëm për të rinjtë shqiptarë që të mos largohen nga vëndi? A mundet që Opozita, mediat private të mos nxisin apo të mos stimulojnë me debatet e tyre kundër qeverisë, e të mos krijojë ambjentin negative dhe depresiv për të rinjtë shqiptarë, por përkundrazi, të marrë dhe ato masa për të ndihmuar vëndin që rinia të mos largohet?

Prof.Dr. Pirro Prifti

Shohim përditë lajme tmerruese për të rinjtë se çpo ndodh në vëndin tonë, dhe sigurisht këto lajme jo të gjitha të vëreta, ndikojnë për keq dhe të rinjtë dun të largohen nga sytë këmbët nga vëndi i tyre që është ndotur e tymosur, droguar, nga individë irracionale, për politikanë që duhej të ishin futur 7 pashë nën dhe për krimet e tyre, për drejtues gazetash e tv që paguhen nga i paudhi të cilën nuk e duan Shqipërinë dhe që `për një plesht duan të djegin Shqipërinë` me inatin e mllefin e tyre paranojak, apo si anal-istë si Lubonja me shokë që veç vjellin vrer dhe fërkojnë duart se në Shqipëri jo çdo gjë shkon mirë, por kjo direkt edhe për fajin e tyre.

Jo.

Shqipëria nuk është siç e përshkruan syri tv, gazeta telegraf, e ndonjë tjetër, nuk është siç thotë i `nongratta` i cili do të ri-krijoje` komitetet e shpëtimit` sin ë `97., nuk është Shqipëria, siç thonë Dinpakët dhe ish bashkëpuntorët e sigurimit, të cilët për të shpëtuar vehten e tyre po e çojnë Shqipërinë në qorrsokak. E po Rinia shqiptare nuk u a ka borxh grindjet dhe konfliktet e vjetra. Rinia shqiptare nuk duhet të largohet nga Shqipëria nga atdheu, nga familjet e tyre. Ato duhet të rrinë këtu që të punojme e të përmirsojmë kushtet dhe të stabilizojmë një demokraci të pranueshme për të gjithë.

Avokatja myslimane: “Të lejohen me ligj martesat e një burri me shumë gra në Shqipëri…

Avokatja Migena Balla, njëherësh praktikante e besimit islam, thotë se poligamia duhet legjitimuar për shkak të ekzistencës së saj “de facto”. Balla thotë se askush nuk i tregon hapur lidhjet jashtëmartesore në shoqëri apo dhe martesat me më shumë se një grua. Avokatja vë në dukje ka mungesë sinqeriteti nga hoxha që bën një martesë të re, duke ditur që gruaja e parë e burrit nuk është në dijeni për kurorëzimin.


“I mbajnë fshehtas ato gratë e tjera. Madje edhe kur i kam mësuar u kam thënë, e para ka mungesë burrnie, mungesë sinqeriteti, që te hoxha i cili bën këtë martesë dhe e di shumë mire që gruaja e parë e atij burri nuk është në dijeni për atë martesë. Që këtu ai hoxhë shkel atë rregullin kryesor të martesës në Islam që është publiciteti dhe që gruaja e parë duhet të jap miratimin.

Kjo bëhet për të garantuar një lloj harmonie dhe marrëdhënie të mirë.

E imagjinoni dot se çfarë do të bënte një grua e cila zbulon se ky burrë paska fëmijë dhe marrëdhënie paralele! Ka sjellë probleme sociale të panumërta, qoftë për fëmijët e lindur që konsiderohen jashtë martese, qoftë për personat që mbajnë lidhje jashtëmartesore, qoftë të personave që nuk divorcohen ligjërisht, por vetëm në xhami. Poligaminë e para duhet ta legjitimojmë sepse ekziston de facto”, shprehet ajo.

Rritja e çmimeve/ Shqiptarët po i kthehen përdorimit të saçit…

Kjo pajisje e vjetëruar, është zgjidhja e amvisave për t”i shpëtuar faturave të kripura të energjisë elektrike që pritet të aplikohen brenda disa javësh. Harruar nëpër depot e shtëpive, saçi tani është kthyer në shpëtimtarin e atyre që e duan bukën nga duart e tyre, pavarësisht procesit të gjatë e të lodhshëm. Por nëse në fshat tradita e bërjes së bukës apo e laktorit në shtëpi ,do të vazhdojë madje do të kthehet në origjinë, në qytet gjërat janë ndryshe….Fanatikët e bukës së bërë në shtëpi, nuk kanë zgjidhje tjetër veçse t’i drejtohen furrave me shpresë se do gjejne shijen dhe cilësinë që duan. Të moshurarit thonë se nuk preken nga vendosja e fashës pasi shpenzojnë pak. Me fashën e re të energjisë familjet që shpenzojnë mbi 800 kw në muaj do te paguajne atë më 42 lekë kilovatorin, nga 9.5 që është aktualisht.


Armina dhe Shkëlzeni i japin sonte fund beqarisë, ja detajet nga dasma më e përfolur(Foto)

Armina Mevlani dhe Shkëlzen Berisha sonte kurorëzojnë historinë e tyre në martesë. 25 shtatori do të mbahet mend gjatë. Gjithçka nisi rastësisht, ndërsa sonte kur plotësohet rreth një dekadë nga lidhja e tyre, çifti ka vendosur të kurorëzohet. Detaje të zbuluara herë pas here, ndërsa mbrëmja e sotme është e mbushur plot me surpriza. Nga stoli i premtimeve pranë liqenit të Como-s, me unazën që Armina mban në dorë, te detajet mes çifitit që natyrisht bëjnë diferencën.


Nusja do të hyjë në dasmë me këtë fustan që shihni në fotot e Armand Sallabandës, krijuar nga Vivienne Westwood, më pas do të veshë dy krijime shqiptare nga Festim Isufi dhe Valdrin Sahiti.

Atmosfera do të ndizet nga Marsela Çibukaj, Eranda Libohova, Vitore Matoshi dhe një surprizë. Në agroturizëm “Gjepali” nën kujdesin e shef Fundim Gjepalit me detajet e kuruara dora magjike e “Geraldina Sposa” Armina dhe Shkëlzeni festojnë sot për dashurinë mes 300 të ftuarve.

Humbi të atin dhe s’besonte se do gëzonte në dasmë/ Stilistja Korçare: “Më dha Zoti fuqi…

Në një intervistë për emisionin “Jo vetëm modë”, në Tv Klan, stilistja Korçare Katerina Zoto, tregoi eksperiencën e bukur në dasmën e saj. Ajo shprehet se kishte stiluar 13 fustane nusërie për dasmën e saj me idenë që do i vishte të gjithë, por arriti të veshë vetëm 5 fustane në 7 orë dasmë. Katerina tregon se për të ka qenë dasma më e bukur sesa e kishte imagjinuar dhe nuk kishte besim tek vetja nëse do mbante dasmën në këmbë sepse ajo ka humbur babain e saj dhe në dasmat e tjera ku ka marrë pjesë nuk ka kërcyer fare.


“Unë nuk e prisja që të isha një nuse kaq alegro sepse për fat të keq ne kemi humbur babin dhe unë nuk isha ngritur në asnjë dasmë për të kërcyer.

Njerëzit thonin ngrihu se nuk ka gjë që nuk di. Nuk ishte kjo nuk di të kërcej, sa ishte një tabu e brendshme që unë nuk ishte e mundur ta thyeja asnjë herë. Ia kisha pak frikën vetes nëse do isha një nuse që do e mbaja dot dasmën apo jo.

Mirë po për fat të mirë dukej sikur nga Zoti më erdhi një fuqi dhe në ato moment u ngrita, gjatë gjithë kohës kam qenë në lëvizje, sa në fund të dasmën, nga çfarë dasme kam qenë, mu duk vetja nusja më kinge”, është shprehur stilistja.

Pas akuzave të Deizi Arapit/ Reagon deputeti Nallbati: Është nxitur nga dikush tjetër…

Pasi i dogjën makinën për herë të dytë, vajza nga Bilishti, Deizi Arapi hodhi akuza ndaj ish-kryebashkiakut, Bledion Nallbati. Vajza e cila pak kohë më parë u arrestua bashkë me motrën e saj për prishje të qetësisë publike në Bilisht dhe kundërshtim të forcave të policisë, ka deklaruar sot pasi i dogjën mjetin se autor kryesor që fshihet pas ngjarjes është Nallbati. Pas dëshmisë së Deizi Arapit për një konflikt të pretenduar me deputetin Bledjon Nallbati, ka reaguar ky i fundit.

Nallbati: Jam i habitur nga këto akuza. Unë kam pasur vetëm një konflikt verbal kur isha kryebashkiak, por asgjë më tepër.

Besoj se është nxitur nga dikush tjetër për të bërë këto akuza. Sa i përket punëtorit tim nuk mbaj përgjegjësi për çdo punëtor që kam, me kë zihen dhe çfarë bëjnë. Sapo të kthehem nga Gjermani do të bëj një kallëzim për shpifje.


I dogjën makinën për të dytën herë/ Reagon Deizi Arapi: Ja ku dyshoj …

Deizi Arapi, e reja së cilës iu dogj automjeti para shtëpisë në një intervistë për Mediat kërkoi ndihmë nga organet duke u shprehur se ngjarjet që i kanë ndodhur kanë lidhje me një konflikt të vjetër. “I kërkoj ndihmë shtetit pasi është hera e dytë që më ndodh dhe ka lidhje me një konflikt të vjetër. 4 vite më parë mamaja ime është pushuar nga puna si pastruese padrejtësisht dhe unë jam konfliktuar me ish kryebashkiakun Bledion Nallbati ( aktualisht deputet).


Pas konfliktit mu dogj makina e parë. Dje gjatë gjithë ditës më ka ndjekur një person me të cilin dhe kam shkëmbyer fjalë mbrëmë. Ai është punonjës i karburantit në pronësi të Bledion Nallbatit. Në vendngjarje është gjetur një bidon benzine nga ky karburant ashtu si herën e kaluar. Djegien e makinës së parë policia e konsideroi aksidentale por ja qe ngjarja po përsëritet.

Ju lutem se jeta ime është në rrezik, nuk mund të fle dot e qetë. Nuk mund të dal dot. Nuk mund të parkoj dot makinën jashtë shtëpisë se do e gjej në këtë gjendje.

Nëse nuk merren masa nuk është çudi që unë të përfundoj në ndonjë kanal” shprehet Arapi.

U arrestua një muaj më parë/ Gangsteres nga Bilishti i djegin makinën për herë të dytë(Video)

Një makinë në qytetin e Bilishtit është shkrumbuar totalisht nga flakët. Behet me dije se automjeti është në pronësi të shtetases Deizi Arapi. Kjo e fundit e njohur për konfliktin me policinë e këtij qyteti, ku më pas u shoqërua edhe në komisiariat. Është hera e dytë që 27 vjeçares i digjet makina përpara shtëpisë së saj. Ndërkohë që policia po merret me zbardhjen e rrethanave, nuk përjashtohet mundësia e konflikteve që e reja mund të ketë pasur.


Devoll/Informacion paraprak

Më datë 25.09.2022, rreth orës 02:20, në qytetin e Bilishtit, ka rënë zjarr në mjetin tip “Benz”, në përdorim të shtetases D. A., banuese në Bilisht, i cili ishte i parkuar para banesës.

Grupi hetimor po punon për sqarimin e rrethanave të ngjarjes dhe përcaktimin e shkaqeve të rënies së zjarrit.