Gjermania shpallet ‘vendi më i mirë ne botë’,për të pestin vit radhazi…

Gjermania është cilësuar si vendi më i mirë në botë për të pestin vit radhazi sipas një sondazhi ndërkombëtar. Mbretëria e Bashkuar, nga e dyta, sot renditet në vendin e pestë, e kjo për shkak të rënies së reputacionit të saj global për mirëpritjen e njerëzve të huaj dhe mbrojtjen e mjedisit. Kanadaja, Japonia dhe Italia vijnë pas Gjermanisë. SHBA gjithashtu u rikuperuan pak nga e dhjeta në të tetën pas përfundimit të presidencës Trump.Çdo vit që nga viti 2008, Simon Anholt, një shkencëtar politik britanik, dhe anketuesi Ipsos kanë vlerësuar “markat e kombeve” të vendeve duke matur se si ato perceptohen në gjashtë shkallë të ndryshme.Këto variojnë nga miqësia, toleranca dhe kompetenca e njerëzve të tyre deri te cilësia e tyre e dukshme e jetës.