Basha apo Berisha? Votohet në kryesinë e PD, del rezultati

Kryesia e PD i ka thënë “jo” Sali Berishës. Pas 5 orë e gjysmë debate kryesia ka miratuar vendimin e Lulzim Bashës që mbledhja e Kuvendit Kombëtar të zhvillohet në datën 18 dhjetor dhe jo në 11 dhjetor siç ka paralajmëruar Berisha,ku kanë votuar 26 anëtarë ‘pro’ propozimit të Lulzim Bashës

Votimi në Kryesi
26 pro – Lulzim Bashës


3 kundër (Belind Këlliçi, Ivi Kaso, Aldo Bumçi)

3 abstenim 

4 nuk morën pjesë në votim 

“Jemi një parti, do të kemi vetëm 1 Kuvend. Nuk do të lejojmë askënd të marrë këtë parti peng!”- ka thënë Basha në mbyllje të mbledhjes.

Kryesia e PD ka 36 anëtarë në total.