Sot,lindi shpresa që ne mund t’ia dalim ,ia dolëm dhe do ja dalim…!

 

Kaosi do të kalojë, frika do shuhet dhe dhimbja do zvogëlohet. Kjo është ajo që njerëzit bëjnë, qëndrojnë fort përballë rrethanave të rënda dhe i tejkalojnë ato.Ajo që kurrë nuk do të harrohet do të jetë fakti që ne treguam më shumë se kurrë se jemi njerëz, që hapëm dyert e shtëpisë tonë për vëllain dhe motrën shqiptare, që grumbulluam miliona para dhe të mira materiale brenda pak çastesh, që u solidarizuam anëmbanë kudo ku jemi në botë, që rrezikuam jetët tona për të shpëtuar jetët e të tjerëve, që sakrifikuam jetët tona për vazhdimësinë e jetës, që jeta e mposht vdekjen dhe shpresa e mund frikën.

Sot, më shumë se kurrë dhe më fuqishëm se asnjëherë më parë ne ishim bashkë, ishim një pa ndasi politike, fetare apo krahinore, pa paragjykime dhe të vendsour për t’u përballur me fatin e pashmangshëm.

Sot, lindi shpresa që ne jemi mund t’ia dalim, ia dolëm dhe do ia dalim! Sot, jemi NJË, jemi miliona trupa, në qindra vende të ndryshme, në kohë e mosha e të ndryshme, por që vibrojmë në të njëjtën frekuencë. Sot, jemi një shpirt i vetëm, jemi një trup i vetëm, jemi të gjithë në të njëjtin vend e në të njëjtën kohë, me ju dhe me vetveten, për Shqipërinë!

Zoti e bekoftë Shqipërinë e shqiptarët, ia lehtësoftë dhimbjen atyre që nuk kam të dashurit e tyre dhe e ndryshoftë situatën nga kaos në shpresë e qetësi! – Nga Julian Saraçi

Advertisement