Halloween një festë me origjinë të lashtë, nga fiset kelte

 

Fëmijët dhe të rinjtë shqiptarë janë duke e kthyer festën e Halloween në një traditë të re edhe për vendin tonë.

Por jo vetëm fëmijët. Fotot që shihni janë parë të përhapura sot nëpër zona të ndryshme të qytetit te Korces.

Halloween është një festë me origjinë të lashtë, nga fiset kelte, por që dekadat e fundit është popullarizuar në mbarë botën nëpërmjet festimeve të mëdha që janë bërë në Amerikë, fillimisht prej emigrantëve irlandezë, e më pas në vende të tjera.

Festa pagane me origjinë nga Irlanda kulmon rreth mesnatës së 31 Tetorit. Simboli kryesor i festës së vjeshtës janë kungujt e ndriçuar.

Advertisement