Ja kush mund te udhetoje drejt Italise .Kryeministri Conte sjell ndryshime ne dekretin e ri

Dekreti i ri i Keshillit te ministrave te qeverise Conte pervec te tjerash, lejon futjen ne territorin italian edhe per personat jashte kategorive te lejuara me pare, mjafton qe te keni nje maredhenie me personin ku do te shkoni te qendroni.Deri dje, hyrja dhe tranziti në territorin kombëtar lejohej vetëm për ata që kishin:nevojat për punë;urgjencë absolute;nevojat shëndetësore;nevojat e studimit;kthimi në shtëpi ose vendbanim.Sipas rregullave te meparshme, çiftet që jetojnë në shtete të ndryshme nuk mund të bashkoheshin. Nga kjo e hënë kjo do të jetë e mundur, pasi ne DPCM i ri lexohet se “hyrja në territorin kombëtar lejohet të arrijë vendbanimin, shtëpinë dhe vendbanimin e një personi, edhe nëse nuk bashkëjeton, me të cilin ekziston një marrëdhënie emocionale “.

Italiano


Autorizza i ricongiungimenti internazionali.Fino ad oggi l’ingresso e il transito nel territorio nazionale era consentito solamente a coloro che avessero:esigenze lavorative;assoluta urgenza;esigenze di salute;esigenze di studio;rientro il proprio domicilio, abitazione o residenza.

Stando alle regole attuali, quindi, le coppie che vivono in Stati differenti non possono ricongiursi. Dal prossimo lunedì questo sarà possibile, in quanto nel nuovo DPCM si legge che “è consentito l’ingresso nel territorio nazionale per raggiungere il domicilio, l’abitazione e la residenza di una persona, anche non convivente, con la quale vi sia una stabile relazione affettiva”. Decreti i plote

Për t’u bërë pjesë e grupit "KorcaBlog.com" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.