6 VELLEZERIT FRASHERI

 

Nga Vepror Hasani

Një prej poezive të vëllimit “Lulet e Verës”, poeti Naim Frashëri e shkroi enkas për Korçën. Nga Korça ishte nëna e tij, Emineja, bijë e Mirahorëve, themeluesve të qytetit të Korçës, saktësisht bijë e Islam Mirahorit dhe e Zymbyles.

Vetë Zymbylja (nëna e Eminesë), ishte bijë e Mehmet pashë Zëmblakut, pasardhës të Sinan Pashës, pashait më të fuqishëm të Toskërisë. Emineja u martua në Frashër me Halitin, me të cilin pati 6 djem dhe 2 vajza.


1- Abdylin (1839-1892),

2- Nafisenë (1841-1894),

3- Sherifin (1843-1874),

4- Naimin (1846-1900),

5- Shanishanë (1848-1871),

6- Saminë (1850-1904),

7- Tahsimin (1853-1876), vdiq i ri, student

8- Mehmetin (1856-1918)

Advertisement