Rrugicat e Korçës, tradita e hershme e qytetit të lashtë

 

Qyteti i Korçës mbetet një ndër destinacionet më të preferuara për turistët vendas dhe të huaj. Rrugicat me kalldrëm dhe kangjellat janë karakteristika të qytetit juglindor. Pastërtia është ajo çka ruhet me fanatizëm nga korçarët.

Rrugicat e Korces ,tradita e hershme e qytetit te lashte….!

Kjo është traditë e qytetarisë korçare. Në çdo rrugicë syri të sheh vetëm pastërti.

Pastërtia dhe ruajtja në detaje e çdo cepi të qytetit është prioriteti i kujtdo që jeton në Korçë. Fotot janë shkrepur në lagjet më të vjetra te qytetit.

Lagjia 11,12, 1 ,2 ,3 kanë rrugicat karakteristike të Korçës.

Aty ku çdokush që viziton Korçën, mahnitet. E ruajtur me fanatizëm dhe dashuri nga mosha më e vogël deri tek ajo më e vjetër. Qytetarëria korçare nis nga rrugicat. Aty ku flet gjithçka. Kultura, pastërtia, edukata dhe mikëpritja.

Korça mbetet një ndër qytetet më te veçanta dhe më të bukura në Shqipëri.

Advertisement