Korça ime 77-Vjeçare

Korça ime 77-vjecare
Zonje ne shtepine tende.
Qysh atehere e qete, e lire
Krenare, nuse e pamplakur
Fale bijve te tu me te mire.


Qe jeten, rinine per ty dhane
Ne lulen e celjes se pavyshkur
E udhen e drites nuk e pane
Stafeten e vazhduan bijte e tjere
ish luftetare, deri ne 24 tetor
Sot te mplakur veterane.

Kryelarte qendro, o Korce!
Mbahu e krenohu sic di ti!
Nder e lavdi, trimave te rene!
Qe nen mermer prehen
Te qete, te shkujdesur, ne paqe
Mbahu edhe sot, mbahu nene!

Dhe ju, o deshmore, zgjohuni!
Ish shoket e luftes, kane ardhur
Motrat, vellezerit, ju kane nderuar
Nena, po i pret, sic i takon nje zonje.
Pranon kurorat me respekt
Prek shtreterit me lule mbuluar!

I perjetshem kujtimi tuaj!

24 tetor 2021
Nga Athina Bino