Votimi i Shqipërisë në Eurovision/ Ja shteti të cilit i dhamë 12 pikë…

Juria e profesionistëve dhe publiku shqiptar i dhanë Italisë 12 pikët maksimale në votimin e Eurovision 2022. Italia pikë te plota ka marre vetem nga Sllovenia dhe vendi jone. Më poshtë, lista e pikëve të tjera:
Britania e Madhe- 10 pikë

Spanja – 5 pikë

Suedia- 8 pikë

Azerbajxhani- 3 pikë

Portugalia – 1 pikë

Belgjika- 2 pikë

Ukraina- 7 pikë

Hollanda- 6 pikë

Armenia- 4 pikë