Dikur mbërritën si emigrantë sot kanë biznese/ Të pathënat e rreth 3 mijë shqiptarëve që bëjnë namin në Mykonos(VIDEO)

Televizioni grek “Alpha” i ka kushtuar një emision mbi një orë komunitetit shqiptar në ishullin e famshëm Mykonos. Ata ndër vite janë integruar në mënyrë impresionuese dhe mjaft prej tyre janë pronarë biznesesh jetike për ekonominë e ishullit, por edhe për vetë komunitetin, teksa në këto biznese janë punësuar shtetas Greke por edhe bashkatdhetarë Shqiptare. Ata kane mbërritur në ishull prej viteve të para ’90 dhe sot përbëjnë një komunitet me mbi 3 mijë persona. Për ta shqiptarët janë miq të mirë,me familje shumë të mira dhe qe kanë një shërbim të shkëlqyer. Kryesisht punësimi i tyre është në sektorin e ndërtimit dhe shërbimeve ndërsa shumë prej tyre kanë blerë prona e hapur biznese në industrinë e turizmit ku restorantet shqiptare janë teper te preferuara dhe nga të huajt…


Advertisement