Me në fund Rama jep lajme të mira për rritjen e rrogave / Ja kush përfiton…

Kryeministri Edi Rama ditën e sotme pas përfundimit të mbledhjes së qeverisë në një deklaratë për mediat ka prezantuar paketën e re e cila do u vijë në ndihmë qytetarëve në këtë kohë krize. Rama bëri me dije se oficerët, Policia e Shtetit në të gjitha nivelet do të ketë një rritje të pagës nga 7% deri në 15%. Gjjithashtu, Rama shtoi se një rritje të pagës do kenë dhe zjarrfikësit, policët e burgjeve dhe të gjithë punonjësit në administratën publike.

“Ne sot kemi marrë vendimin që Policia e Shtetit në të jgithë nivelet të kenë një shtesë page, Shtesa më e lartë është për nivelin bazë, shtesa është për nivelin e mesëm respektivisht 15 dhe 7 %. Gjithashtu e njëjta gjë vlen edhe për gardën e republikës, kemi një shtesë page, e njëjta gjë vlen edhe për policinë e burgjeve, edhe për zjarrfikësat, e njëjta gjë vlen edhe për administratën publike dhe jo vetëm për nënpunësit por për të gjithë punonjësit.

“Pensionet janë riindeksuar, kemi rritje 9.5% në raport me një vit më parë.

Kjo gjë do materializohet në pensionet e radhës. E njëjta gjë me të gjithë familjet me ndihmë ekonomike, kanë rritje me 10%, gratë kryefamiljare me 2 fëmijë iu është dyfishuar ndihma ekonomike. Mbi të moshuarit mi 60 vjeç bëhet dyfishim i ndihmës ekonomike që tu lehtësohet pesha. Indeksimi për të gjithë personat me aftësi të kufizuar. E gjitha kjo është një paketë në përgjigje të domosdoshmërisë për t’i mbrojtur njerëzit tanë nga inflacioni i luftës.


Për t’u bërë pjesë e grupit "KorcaBlog.com" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.